No worries? De zon is heerlijk

15 mei 2025 - Tom Price, Australië

Kleine update over onze ervaringen met THL (Maui, Apollo, etc. slagvaardigheid)

Maui kenteken 1XO8GD unit nummer 14268 Brand Mercedes Sprinter case id UFY780453-1 km stand 78.000...

Vrijdag 9 mei

De Camper reageert niet meer op het gas, verliest trekkracht en de DPF (roetfilter) loop vol. (running in Limp mode)

THL Australia (de holding boven o.a. Maui, Apollo etc.) belooft een monteur te sturen. Monteur verschijnt niet.

Zaterdag 10 mei In de ochtend weer contact opgenomen met THL.  THL regelt dat het roetfilter gereinigd wordt (geen verder onderzoek naar de oorzaak, daarmee kans gemist deze te achterhalen)

Zondag 11

niet gereden.

Maandag 12 mei,

traject Exmouth - Nanutarra gereden, na c.a. 200 km roetfilter weer aan het vollopen, vermogen valt weg, reageert niet op het gas. (limp mode) Contact opgenomen met THL,  zou road assist sturen. Road assist verschijnt niet.

Dinsdag 13 mei,

contact opgenomen met THL rond 9 uur a.m. discussie over monteur of sleepwagen. Sleper zou camper terug brengen naar Perth (wij zijn onderweg naar Broom). In overleg besloten de gok te wagen en naar Tom Price te rijden. Onderweg oplopende (tot 106%) DPF, motor controle lamp gaat aan, verlies van vermogen en reactie op gas, (Limp mode)

Contact met THL opgenomen (c.a.14 uur), er zou binnen 60 tot 90 minuten road assist op de camping komen. Road assist verschijnt wederom niet, noch enig bericht ontvangen over het waarom.

Contact opgenomen (16.04 uur) , wederom belooft de inmiddels after hours support terug te bellen. Gemeld wordt dat de road assist wacht op toestemming voor de inzet van een sleper waarover nooit is gesproken. After hours stuurt HQ bericht om zsm contact op te nemen op de 14e na 8.00 uur am.

Woensdag 14 mei

zelf contact opgenomen (8.05 uur). Road assist is niet gekomen omdat het 300km rijden is. Mercedes moet probleem oplossen omdat het onder garantie is… Mercedes road assist is door THL opnieuw verzocht bij ons langs te gaan. Verzocht om mij ieder uur op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Dit gebeurt niet.

Om 10.30 uur c.a. road assist (RAC) concludeert dat de camper niet binnen een week repareerbaar is (5 errors, lekke turbo o.a.)

Contact opgenomen met THL. Toegezegd wordt (nadat eerst moet worden gecontroleerd of de camper niet repareerbaar is) een oplossing te zoeken om ons weer mobiel te maken. Beloofd wordt ons op de hoogte te houden (gebeurt niet).

Om 14.42 uur weer  contact gezocht. Gelijktijdig belt THL met de mededeling dat ze proberen om donderdag 15 mei een vervangende camper af te leveren op onze huidige locatie. Verzocht dit per mail te bevestigen (15.30 nog niet bevestigd).

Donderdag 15 mei

Om 8.04 wordt telefonisch gemeld dat de vervangende camper om 10.00 uur uit Perth zal vertrekken en verwacht wordt bij ons aan te komen op vrijdag middag (16e) of zaterdag ochtend (17e). Minimaal een dag later dus dan toegezegd.

Wordt vervolgt...

3. Carla:
    Het lijkt Spanje wel! 🤮
  4. JJ&M on the road:
    15 mei 2025
    No no, daar speelt een taal en cultuurprobleem tussen immigrant en locales..... hier niet. Dit is een typisch voorbeeld van te grote verbijzondering van taken en gebrek aan overzicht en mandaat. Gevolg van consultants die lean and mean doorvoeren en daarmee een bedrijf op langere termijn om zeep helpen omdat klanten weggaan.
  5. Jeroen van den Berg:
    15 mei 2025
    Echt balen, hopelijk vanaf morgen een definitieve oplossing ....... en dan dit vergeten en verder. Aan het einde van de reis ben je dit al weer vergeten ;-)
  6. JJ&M on the road:
    15 mei 2025
    Laatste stand zaterdag 7 a.m. vervangende camper. Vergeten no way... I am gonna let them pay big time!
  7. Wilna van Bruggen:
    Wat een gedoe
    Sterkte ermee
  8. Jeroen van den Berg:
    15 mei 2025
    Oh, ja heel goed .... en daarna vergeten dan ;-)
  9. Klaske:
    15 mei 2025
    wat een vreselijk gedoe. echt een minimaal bedrijf dat binnenkort (na jullie) reis failliet gaat.