Taipei - Yangmingshan
20 april 2025 - Yangmingshan National Park, Taiwan
De grote stad uit. Duurt wel even en ook in de buitenwijken en dorpjes zijn nog veel hoge flatgebouwen.
Parkeren… we hebben de eerste boete binnen. Want je kan parkeren als je een telefoonnummer belt om je aan te melden. Maar dan moet je ook een betaalmogelijkheid hebben (wij niet..). Betalen op een parkeerterrein is ook al een feest. De automaat spreekt alleen Chinees. En je moet echt wel de nodige keuzes maken wil je door de menue’s heenkomen. Gelukkig is er altijd wel een hulpvaardige bewoner in de buurt (hoewel ook die niet altijd weten wat ze moeten indrukken).
Het hotel heeft een spa, badderen dus maar. Wel badmuts op.
Update Update. De parkeerbon heeft een QR code, dan kom je op een site om de parkeerkosten te voldoen! In het CHINEES!!! Maar dat lezen wij inmiddels, dus 1,48 euro en case closed.
Annelies:20 april 2025Bijzonder die sculpturen. Is dat rots, zand of iets koraalachtigs?
JJ&M on the road:20 april 2025Rots
Annelies:20 april 2025Erg mooi.
Ricardo Weewer:20 april 2025Je zou toch denken dat er wel,baker toeristen komen, en ookmalles in het Engelsman. Maar leuk zo’n authentieke vakantie !
JJ&M on the road:21 april 2025Helemaal helder hoor Ricardo!
Jeannette:21 april 2025Ricardo, het is toch wel handig als je zelf eerst je eigen reactie doorleest vóór je 'm post, en even corrigeert en redigeert, zodat ook wij snappen wat je nu bedoelt... 🤔